Srpski reditelj u 98. godini snima igrani i dokumentarni film. U toku je snimanje novog, povratničkog dugometražnog igranog filma veterana srpske i jugoslovenske kinematografije – Mladomira Puriše Dođevića (1924). A reč je o ekranizaciji cenjenog i voljenog romana „Usta puna zemlje“ Branimira Šćepanovića, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Sinopsis filma otkriva sledeće: Saznavši da mu je ostalo još samo tri meseca života. Marko beži iz bolnice u šumu. Beži od ljudi, od primitivizma, agresivnosti, zlobe, nasilja sveta koji ga okružuje, zabadanja nosa u tuđe stvari, ali tokom tog bega on zapravo susreće sve ljude od kojih se i odmetnuo.

Uloge tumače: Radivoje Raša Bukvić, Sonja Kolačarić, Andrija Kovač, Lazar Jovanov, Aleksandra Rukavina, Nikola Marković, Ana Kostovska, Anisja Gavrilović, Marina Rakić, Dina Vucaj, Tamara Milojković, Marko Topolovacki, Marjan Apostolović…

Ðorđević je i autor scenarija, direktor fotografije je Gino Sgreva, a pomoćnik reditelja je Ognjen Petković.

Film se snima na lokacijama: Lipovačka šuma, Trešnja, Košutnjak, Krčedin. Premijera se očekuje do kraja godine.

Mladomir Puriša Ðorđević je autor klasika srpske i jugoslovenske kinematografije: „Devojka“, „San“, „Jutro“, „Podne“, „Biciklisti“, „Pavle Pavlović“…

Srpski reditelj pravio je filmove koji su prikazivani na najprestižnijim svetskim filmskim festivalima. A to je u Veneciji i Berlinu, i osvojili su i nekoliko „Zlatnih arena“ u Puli.