Iako je slavu stekao zahvaljujući Rokiju Balboi, Stalone je oduvek želeo da igra gangstera. Sa svojim mačo izgledom i atletskom građom, ko bi ga odbio.

Ipak, odgovor na ovo pitanje ima Frensis Ford Kopola.

„Otišao sam u Paramount i pitao – ‘Da li mogu da budem statisa u sceni venčanja?‘ Rekli su mi: ‘Da, ovaj, ne znamo da li si taj tip osobe.‘ Pitao sam ih; ‘Ja nisam taj tip? Za igranje u pozadini i skrivanje iza je*ene svadbene torte?‘“. Prisetio se slavni glumac.

50. godišnjica KUMA

Sada, kada se obeležava 50. godišnjica „Kuma“, Stalone je konačno dobio svoju „gangstersku priliku“ zahvaljujući Paramount+ seriji „Tulsa King“ koju je kreirao redatelj Tejlor Šeridan koji je radio na „Jeloustounu“.

„Sve dolazi onima koji čekaju“, zadovoljno je potvrdio glumac, za kojeg je možda i dobra stvar što nije ostvario ulogu u „Kumu“.

Naime, njegov kolega Al Paćino ranije je izjavio da mu je trebalo ceo život da prihvatu tu slavu koju je stekao trilogijom.

“Teško je to objasniti u današnjem svetu – objasniti ko sam bio u to vreme i kakva je to pažnja bila”, rekao je Paćino za „Njujork Tajms“.

“Osećao sam se kao da se odjednom neki veo podigao i da su sve oči bile uprte u mene. Naravno, bile su uprte i na druge u tom filmu. Ali ‘Kum‘ mi je dao novi identitet s kojim sam se teško nosio. To je posao u kojem sam imao toliko sreće. Ali trebao mi je celi život da ga prihvatim i nastavim dalje. Nije to kao da sam igrao Supermena“, dodao je Paćino.