ZEMUN FEST je festival koji je za svačiji ukus

Na Velikom Trgu u Zemunu, sinoć je otvoren sedmi Zemun fest. Audio vizuelnim spektaklom umetnice Jelene Mihailović poznatije kao Jela Cello, počeo je muzički, a filmom Duška Kovačevića “Nije loše biti čovek” filmski program. Više od hiljadu posetilaca sa oduševljenjem je pogledalo filmsko ostvarenje koje ih je nasmejalo, zabavilo, ali i nateralo na razmišljanje. Nije loše biti čovek je film u kojem je, poslednji put na velikom platnu, zaigrao Milan Lane Gutović.

Do nedelje, 28. avgusta, na tri lokacije u Zemunu biće predstavljen program, kako za odrasle, tako i za decu. Selektori Zemun festa brižljivo odabrali filmove koji će zadovoljiti različite ukuse.

Organizatori ovog festivala koji spaja muziku i film, stare i mlade, Zemunce i one koji to nisu, ističu da su ponosni na činjenicu što će i ove godine sadržaj festivala nadmašiti sve prethodne.

Tokom pet dana festivala organizatori su napravili balans između popularnih filmova i onih koji će premijerno biti prikazani. Priliku da se predstave javnosti dobiće i mladi stvaraoci – režiseri, muzičari, glumci i mnogi drugi umetnici.

Na platou kod Restorana Venecija nastupiće Vampiri, Frajle, Kerber i grupa Fantom.

Sudeći po posećenosti prve večeri, organizatori ove godine očekuju redordan broj posetilaca.