Zlatan Stipišić Džiboni radi punom parom. A fanovima je „poklonio“ spot za pesmu „Lažne fotografije“, koja se nalazi na novom albuma „U po’ ure“. I ovu numeru obožavatelji su ocenili kao perfektnu, međutim, čuveni kantautor je priznao da je imao poteškoća početkom devedesetih. Te da se stideo nekih pesama koje je u karijeri napisao.

To je ispričao u razgovoru s moderatorom Ivanom Anićem na prošlonedeljnom „Pričiginu“. Džiboni je naveo kako ga je početkom 90-ih godina finansijski izdržavala supruga Sanja Stipišić, prenosi Slobodna Dalmacija.

On je odlučio da piše pesme za pesmom, i to mahom za druge izvođače.

– Ja sam muškarac, Dalmatinac, ako me razumete šta hoću da kažem… Nisam mogao da pustim da ja ne platim neke račune… – rekao je Džiboni.

Pesme koje se ne stidi je „Zašto praviš slona od mene“, koju je napisao za Dina Dvornika, i žao što je nije potpisao. Kako je objasnio, osjećao se da „izdaje svoje“, budući da je tada negovao imidž „polu-heavi metalca“.

Džiboni je naveo da su za njega Dino Dvornik i ostali kojima je pisao pesme bili „drugi univerzum“ i da ih gledao kako se voze u skupocenim autobilima.

– Ja sam istovremeno mislio hoću li imati da platim još jednu kavu, ako neko naleti i sedne sa mnom… – rekao je Džiboni, a prenosi 24sata.hr.