Heda Hoper je bila poznata po ekstravaganciji. Kažu da je jednom potrošila platu od 5.000 dolara na kostime za jednu od svojih najranijih uloga na ekranu. Rola je bila potpuno beznačajna, ali je Heda zbog odeće privukla više pažnje od glavne glumice.

Ovaj potez je bio sračunat da o njoj počne da se priča. I – uspeo je!

– Producenti koji nisu znali ni kako se zovem počeli su da govore: “Dovedite onu što je igrala bogatašicu u “Virtuous Wives”. Ona će ovo obući – napisala je Heda u svojim memoarima “From Under My Hat”.

“Nije imala stila, bila je ekscentrična!”

Do sredine ‘30-ih, Hedina karijera na filmu je propala, ali joj je anahroni osećaj za stil doneo posao modnog komentatora na radiju. Tražeći novi izvor prihoda, počela je da piše trač-kolumnu 1937. godine.

Heda Hoper je znala kako da se dopadne holivudskoj eliti onog vremena. Oblačila se u ekscentrične kostime da bi se družila sa bogatima i slavnima. Navodno je kupovala 150 šešira godišnje.

– Kitnjastost je bila njen trik! Nije imala stila, bila je ekscentrična. Njena garderoba ju je učinila dopadljivijom i manje pretećom, a njom kao da je poručivala: Vidi, ja sam tvoja ekscentrična tetka – rekao je kostimograf Danijel Orlandi za Njujork Tajms 2015.

Njen prepoznatljiv stil bio je fasada iza koje se skrivala, obmana koja joj je omogućila da se približi ljudima o kojima je pisala. To ju je pretvorilo u brend!