Pop diva Adel predvodila je grupu sa četiri nominacije za gong. Tako je počeo glamurozni britanski koncert. A tokom ceremonije dodele nagrada napravila je očekivani spektakl, koji je publici falio tokom globalne pandemije virusa korona.

Adel je osvojila nagradu za pesmu godine za hit „Easy on me“, ali i za album godine i umetnika godine. Ipak činilo se da je Adel uzvratila na ceremoniji „osvešćene“ britanske nacije jer je insistirala da „ipak voli da bude ženski umetnik“.

Adel je takođe u suzama posvetila nagradu za album godine svom sinu Anđelu i bivšem mužu Sajmonu Koneckom jer je ceo album „zaista o njima“.

Ona je pobedila kandidata Eda Širana u kategoriji Umetnik godine – koja sada uključuje sve umetnike bez obzira na pol – nakon što su oboje objavili dugo očekivane albume otprilike u isto vreme prošle godine.

Tokom svog govora, Adel je rekla publici:

„Razumem da se ova nagrada promenila, ali ipak volim da budem ŽENSKI umetnik! Hvala, opet je društvo u kojem sam zaista fenomenalno. Hvala svima sa kojima radim. Ali želim ovo da posvetim svom sinu. I njegovom tata. Jer se radi o njima. Zaista sam ponosan na sebe što sam se držala svog oružja i iznela nešto tako lično. To više nije nešto što ljudi rade. Moj sin je bio tako ljubazan i strpljiv prema meni poslednjih godina. Znači za njega je. Neko ko je bio sastavni deo ovog albuma je i producent godine Inflo. Takođe radi sa Malim Simzom. Toliko mi je pomogao.“

Iako se pojavila na dodeli nagrada,fanovi su još uvek vidno besni na Adel zbog skorašnjih otkazivanja njenih nastupa u Las Vegasu.

Ipak publika je sa oduševljenjem dočekala njen nastup na dodeli Brit nagrada.