Prepoznajete li veliku pevačku legendu? Kad su fanovi u Beogradu VRIŠTALI za njom, ona se sa životom rastajala, na Kalemegdanu je poslednji put pevala.

Na slici koju vidite imala je svega 15 godina, kad je upisala jednu od najpoznatijih škola za talente u Velikoj Britaniji. I još tad pokazala je svima kakav će ogroman talenat biti. Međutim, ubrzo posle toga sve je krenulo nizbrdo.

Prepoznajete li o kome se radi?

U pitanju je Ejmi Vajnhaus.

Do momenta kad su aklohol i droga postali Ejmina svakodnevica, već se odavno razvio porećemaj u ihrani – anoreksija. Koja se pojavila kada je Ejmi imala svega 15 godina.

Na to oslabljeno i krhto telo, alkohol i narkotici su svakodnevno uzimali svoj danak. Čerupajući Ejmino telo, sve dok ono nije popustilo.

Ipak, možda najtužnija poznata činjenica o njoj jeste stih iz pesme „Rehab“, gde pevačica peva „My daddy thinks I’m fine…“(Moj tata misli da sam dobro…) je upravo tužna zabluda Miča Vajnhausa koja je time verovatno poslala pravo u smrt.

Posle prvog njenog prijema u bolnicu zbog alkohola, kada je pala i udarila glavu, njen otac i menadžeri su razgovarali o povećanim problemima sa alkoholom. Mič Vajnhaus je tvrdio da je njegova ćerka dobro i da je „samo popila koju čašicu više“.

Da li je zasita tako mislio, želeo da misli ili jednostavno nije imao nameru da gubi novac od otkazanih koncerata i ugovora, dok se njegova ćerka leči…javnosti je ostavljeno da prosudi sama, pa to učinite i vi.

Poslednji koncert ikada Ejmi je održala u Beogradu 18. juna 2011, na Kalemegdanu, kada je u jezivom stanju izašla na binu i nije bila u stanju da stoji, a kamoli da peva, pa je koncert prekinut nakon par (pokušaja)pesama.

Tada je poslednji put u životu stala na binu…