Tom Henks je skromno sugerisao da je tokom svoje karijere snimio samo četiri „prilično dobra“ filma. Glumac nije precizirao koje filmove smatra svojim najboljim. Ali ga je privukao komentar dok je promovisao svoj novonajavljeni debitantski roman „Snimanje“ još jednog velikog remek dela filma. On bi trebalo da bude objavljen 9. maja 2023.

„Niko ne zna kako se pravi film – iako svi misle da znaju“, rekao je za PEOPLE u nedavnom intervjuu.

„Napravio sam gomilu filmova (A četiri od njih su prilično dobra, mislim) i još uvek sam zadivljen kako se filmovi spajaju. Od treperenja ideje do trepereće slike na ekranu, ceo proces je čudo.”

Smešten na nekoliko decenija, Tom Henks je napisao roman koji prati petogodišnjeg dečaka koji posmatra svog ujaka kako se vraća iz Drugog svetskog rata. Pre nego što ga je na kraju pretvorio u superheroja iz stripova 1970-ih.

Ti stripovi se zatim adaptiraju u veliki blokbaster film današnjice. „Izvor za film može da seže onoliko godina unazad koliko je u istoriji. Priča se okreće samo jednom trenutku u životu nekoga. A onda sve anegdote današnjeg dana uveličavaju taj trenutak“, rekao je Henks.

„Vratiti se u 1947. ima smisla, kao što bi bilo počevši, recimo, od 1559. Pokazalo se da je ljudska čežnja bezvremena.“ Ranije ovog meseca, Henks je otkrio da su razgovori za nastavak Forresta Gampa „trajali čitavih 40 minuta“. Govoreći u podcastu Happi Sad Confused. Henks je rekao: „Reći ću da smo, sa dosta vremena između, probali razgovor o još jednom Forrestu Gampu koji je trajao svih 40 minuta. I onda nikada nismo, rekli smo: ‘Momci, hajde’.