Vudi Alen je demantovao nedavne citate da će se povući nakon svog sledećeg filma.

Prošle nedelje, u intervjuu za španske novine rečeno je da je Alenov plan da se povuče nakon objavljivanja svog sledećeg filma, rekavši da će nakon toga početi da piše roman. Međutim, u izjavi koju je dobio Varieti, reditelj je pojasnio komentare, a njegovi predstavnici su rekli.

„Vudi Alen nikada nije rekao da se povlači, niti je rekao da piše još jedan roman. „

Rekao je da je razmišljao o tome da ne snima filmove jer mu pravljenje filmova koji direktno ili vrlo brzo idu na platforme za striming nije toliko prijatno, jer je veliki zaljubljenik u bioskopsko iskustvo. Trenutno nema nameru da se povuče i veoma je uzbuđen što će biti u Parizu na snimanju svog novog filma, koji će biti 50.

Njegova strast prema filmu bledi

Ranije ove godine, reditelj je priznao da je njegova strast za filmskim stvaralaštvom počela da bledi i da mu više nije prijatno. U razgovoru sa Alekom Boldvinom preko Instagrama uživo, rekao je:

„Mnogo uzbuđenja je nestalo“, rekao je Alen. „Sada radiš film i dobiješ nekoliko nedelja u kino kući, a onda ide na striming ili plaćanje po gledanju. To nije isto. Nije mi tako prijatno. „Ne dobijam istu zabavu kada radim film i stavljam ga u pozorište. Bio je lep osećaj znati da ga je jednom videlo 500 ljudi…

Ne znam kako se osećam kada pravim filmove. Napraviću još jednu i videću kakav je osećaj.“ Alenov sledeći film, Osa 22, trebalo bi da počne da se snima u Parizu ove jeseni. A u intervjuu za La Vanguardia Alen je rekao: „Moja ideja, u principu, nije da snimam više filmova i da se fokusiram na pisanje“, dodajući da je roman biće njegov sledeći projekat.