Divna vest, Alek Boldvin je po osmi put postao otac.

„Deda sa unucicima – baš lep prizor. Šteta sto deda neće biti sa njima kad završe osnovnu školu. Srećom, mama je mlada, naći će nekog čiku da im glumi „mušku figuru“ u porordici“. Tako glasi jedan komentar o vesti da je Alek Boldvin u 64. godini ponovo postao otac.

Slični komentari o Aleku Boldvinu mogli su se čuti i ranije. Pa se tako pisalo i govorilo da je previše star za svoju suprugu instruktorku joge Hilariju koja ima 38 godina. Kako se koja beba rađala, tako su se nizale opaske da je glumac zakasnio da iznova i iznova postaje otac.

Glumčeva najstarija ćerka ima 26 godina, dok je najstarije dete koje je dobio u drugom braku devetogodišnja Karmen koja se rodila godinu dana nakon venčanja svojih roditelja.

Uz onu dobro poznatu da svako treba da živi svoj život kako želi, sve dok time ne ugrožava život. Važo je reći da u nauci postoje podeljena mišljenja o prednostima i manama kasnog očinstva.

Ipak, najvažnija je ljubav prema detetu, pa ako se o deci brine na ispravan način, uz mnogo nežnosti i pažnje, godine roditelja su zaista nebitne. I ko bi uostalom mogao da sa sigurnošću kaže da je određeno životno doba isključivo dobro za roditeljstvo odnosno da određene godine nisu za to. Ako između partnera vlada zdrav odnos i ako roditelji odgajaju decu kako treba?