Džesi Ver čuvena britanska muzičarka nastupiće 17. septembra u Beogradu, u okviru koncertnog programa EuroPride-a 2022 na Donjem Kalemegdanu.

Popularna engleska pevačica nedavno je lansirala singl “Free Yourself”, koji mediji opisuju kao “himnu plesnih podijuma”. I kojim najavljuje izlazak svog petog albuma. Džesi Ver će pored novih pesama, za sve koji dođu na EuroPride koncerte, otpevati i svoje hitove koji su je globalno proslavili. Kao što su “Wildest Moments”, “Say You Love Me”, “Selfish Love”, “Alone”, “What’s your pleasure” i drugi.

Bila je šest puta nominovana za Brit Awards i četiri puta za najbolju žensku solo umetnicu. Popularnost je dostigla već nakon objavljivanja prvog albuma (Devotion, 2012). I od tada se i dalje drži na vrhu muzičkih lista Velike Britanije i cele Evrope.

„Dolazak zvezde kao što je Džesi Ver je velika vest za Beograd i EuroPride. Očekujemo da će 17. septembra čitav Beograd uz njene hitove slaviti različitost i ljubav“. Poručuje direktor Beograd Prajda Marko Mihailović i dodaje da podrška ovako velikih muzičkih imena mnogo znači u borbi za ravnopravnost LGBTI+ zajednice.

Džesi Ver i druga popularna muzička imena

Pored Džesi Ver, na EuroPride koncertima na Donjem Kalemegdanu, 16. i 17. septembra, nastupiće mnoga popularna muzička imena iz regiona i Evrope – Senidah, Sara Jo, Edita, Angellina, Sajsi MC, Bojana Vunturišević, Ida Prester & Lollobrigida, Tam, Iva Lorens, House of Flamingo, Elektra Elite, KOIKOI, Patrick Mason, Roi Perez i drugi.

Karte za sve EuroPride koncerte su u prodaji od danas i mogu se kupiti putem sajta Tickets.rs. Za posetioce iz Srbije, Eventim.com za one iz inostranstva ili u Prajd Parku pre samog koncerta.

Cena karte za jedno koncertno veče iznosi 1000 dinara, dok paket za obe večeri može da se kupi po ceni od 1500 dinara. Zbog kapaciteta Prajd parka, u kom će se održati EuroPride koncerti, broj karata je ograničen. U organizaciji dve muzičke večeri i kreiranju programa pomogao je Centar beogradskih festivala (CEBEF). Koji je i koncertni partner EuroPride-a 2022.

EuroPride 2022 u Beogradu, osim muzičkih, donosi i mnoge druge događaje, poput internacionalne konferencije o ljudskim pravima, pozorišnih predstava, debata, izložbi.