Džudi Garland sjajna glumica, a od njenog rođenja je prošlo 100 godina.

Njen život bio je začinjen kako uspesima, tako i turbulentnim momentima.

Od malih nogu ušla je u svet šoubiznisa, začarana njegovim sjajem, a nemoćna da se nosi s okrutnošću. Detinjstvo nije imala, niti luksuz koji nosi neozbiljnost mladosti. Bila je primorana da drži stroge dijete i kontorliše raspoloženje lekovima koje je pila pod pritiskom svoje majke.

To nije prošlo bez posledica. Dok se Džudi njena deca sećaju sa nežnošću, ona je u intervjuima svoju majku opisivala kao „pravu zlu vešticu Zapada“. Poznata glumica je možda stigla na sam vrh Holivuda, Fred Aster ju je nazvao „najboljim zabavljačem koji je ikada živeo“…ali po koju cenu? Njena priča je holivudska tragedija koja razotkrila svu toksičnost filmske industrije.

Uz pritisak javnosti da stalno bude savršena, odvojenost od dece, propale brakove i veze i finansijske probleme, droga i alkohol postasli su deo njenog života. Imala je samo 47 godina kada je umrla nakon slučajnog predoziranja.

Obeležena čistom pohlepom holivudske industrije, sudbina Džudi Garland je tragedija koja pokazuje užase prisilne slave, posebno u Americi ranog 20. Veka.