Eyesburn je objavio osmi studijski album „Troops Of Light“. Nakon osam godina izdavačke pauze i kompleksnih situacija kroz koje je prolazio, bend je izdao album. Izdanje je od 12. jula dostupno na vinilu i CD-u a od 19. jula album će biti dostupan na svim striming servisima.

Po rečima članova grupe Eyesburn pesme su nastajale spontano i velika pažnja je bila posvećena pripremama, vežbanju u pretprodukciji. On što će poštovaoce grupe Eyesburn najviše oduševiti je sirov zvuk:

„Želeli smo da pesme snimimo što više u „organskom“ maniru, onako kako ih izvodimo – uprkos ogromnim mogućnostima koje nove tehnologije nude. Živeli smo tih desetak dana zajedno u studiju i snimali po ceo dan.“

Troops Of Light

Album „Troops Of Light“ donosi osveženje u izrazu benda. Na prvo slušanje možda ne odaje takav utisak. A već narednim biva sve očiglednija kompaktnost ovog izdanja u svakom njegovom segmentu. Konstrukcija pesama, u melodijskom i tekstualnom smislu. Sve vreme pravi neku vrstu gradacije stvarajući univerzalnu priču koja govori o slobodi tela i duše.

Grupa Eyesburn posebno ističe doprinos producenta Dragana Alimpijevića Pika koji je učino da ovaj album ne zvuči šablonski. Zadržavajući ono što publika prepoznaje kao „Eyesburn zvuk“. Na izdanju gostuju Nenad Potje na trubi u pesmi „Angels In Captivity“, Milan Mika Aćimović na klavijaturi u nekoliko pesama dok album otvara pesma „Back In The Day“ u kojoj gostuje najtraženiji rep duo današnjice, bend Prti Bee Gee.

„Prezadovoljni smo kako je sve ispalo. Hteli smo zaokruženu priču iz svih aspekata. Da pesmama, zvukom i tekstovima pošaljemo jasnu poruku. Tome je doprineo i dizajn omota. Milena Nićić je u tome u potpunosti uspela i daleko nadmašila naša očekivanja dajući svojim dizajnom celom albumu, pesmama i tekstovima jednu mističnu, gotovo religijsku konotaciju dodeljujući zamišljene simbole svakoj pesmi, sto nam se jako dopalo.“

Već uveliko se radi na digitalnim reizdanjima kompletne diskografije benda koja su krunisana upravo objavljivanjem novog album „Troops Of Light“, koji će biti predstavljen i uživo na koncertu u Domu omladine krajem novembra.