Kad zvezda kao što je Bijonse najavi album, o tome se naveliko priča. A nakon meseci pričanja o izdanju, sada se ono konačno može i čuti, legalno. „Renaissance“ je definitivno spadao među najiščekivanije albume godine. A kako i ne bi, kad je Bijonse svoje poslednje izdanje objavila pre čak šest godina. Pop ikona stvorila je šesnaest novih pesama. A među njih je ubacila nekoliko saradnji poput one s Drejkom, Skrileksom ili Grejs Džons.

Iako je datum izlaska „Renaissance“ trebao da bude 29. jula. Album je na internet procurio dva dana ranije, no, iako je deo fanova euforičan. Još su glasniji fanovi koji su napadali one koji su pevačicu nahvalili.

Sama Bijonse objavila je na svojim društvenim mrežama zahvalnost prema obožavateljima koji su bez obzira na to što je album ilegalno procurio čekali planirano vreme izlaska da bi zajedno mogli da uživaju u „Renaissance“. Usto se zahvalila svima za ljubav i brigu te zaključila svoju objavu porukom da će ona i dalje davati sve od sebe kako bi donela svojim slušateljima radost.