Beograd je nedavno ugostio fantastični „Manu Chao“. Hose-Manuel Tomas Artura poznatiji kao Manu Chao se beogradskoj publici predstavio u Botaničkoj bašti. Sjajna svirka i ogromna pozitivna energija ni ovog puta nije izostala. Koncert je izveden u akustičnoj varijanti, a publika je mogla da uživa u najvećim hitovima ovog muzičkog velemajstora.

Ovo je bio drugi sjajan koncert u roku od nekoliko dana u našoj prestonici. Pre Manu-a publici se predstavio Kings Of Convenience. Kao i Manu Chao, napravili su sjajnu atmosferu i predstavili se odličnom svirkom našoj publici.

Manu je uživao na sceni, a često se moglo čuti i „ne čujem vas“ upućeno publici. Ovo je mogao da postane polutihi akustični koncert u prohladnom Jevremovcu, ipak pretvorio se u koncert pun energije, i osećaj kao da smo u recimo Urugvaju ili Argentini. Manu i tiho? Ipak nemoguće. On to ne bi dozvolio.

Po izlasku na scenu, Beogradu se predstavio sa „Dobro veče“ na našem jeziku, te je od samog starta oduševio publiku i probudio u njoj pozitivnu energiju koja je trajala sve do kraja koncerta. Nadamo se da će u skorije vreme ovaj maestralni muzičar ponovo posetiti Beograd.