U Beograd dolaze renomirani reditelji i glumci, a publika ima priliku da vidi neke od najboljih francuskih filmova. Posetite Festival francuskog filma.

U Beogradu se održava Festival francuskog filma

Francuski filmovi, baš kao i Francuskinje, poseduju ono “je ne sais quoi” nešto. Pa su slavljeni širom planete kao ostvarenja sa najzanimljivijim zapletima, fenomenalnom glumom, ali i estetikom bez premca.

Kada govorimo o najvećim filmovima francuske kinematografije neizbežno je pomenuti novi talas i reditelje koji su uticali na celokupno svetsko filmsko stvaralaštvo. To su Francois Truffaut, Jean-Luc Godard, Claude Chabrol. Ako želite da ih gledate na velikom platnu, poželjno je da redovno pratite program Jugoslovenske kinoteke. A ako vas zanimaju velikani današnje francuske kinematografije, koji osvajaju najviše nagrada na prestižnim filmskim festivalima. Posetite Festival.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Francuski Institut u Srbiji (@ifsrbija)

Festival francuskog filma održaće se od 15. do 19. juna, na otvorenom u Silosima Beograd i na Kosančićevom vencu, na zatvorenom u MTS dvorami (nekadašnji Dom sindikata) i onlajn, posredstvom plaftorme MojOFF.

Festival za cilj ima promovisanje najaktuelnijih ostvarenja francuske kinematografije i predstavlja prozor ka francuskoj kulturi i umetničkim pogledima od kojih je sačinjena.