Uoči treće sezone Netfliksove serije „The Witcher“ stigla je potvrda da će se snimati i četvra sezona, ali bez glumca Henrija Kavila, koji je igrao glavnu ulogu Geralta od Rivije. Poznato je i ko će ga zameniti.

Glavnu ulogu u seriji će preuzeti Lijam Hemsvort, glumac koga većina pamti iz serija filmova „Igre gladi“ ili možda kao brata popularnog Tora, Krisa Hemsvorta.

Povodom ove velike promene oglasili su i Kavil i Hemsvort na svojim Instagram profilima.

Kavil je izjavio kako je njegovo putovanje kroz ovu seriju bilo „ispunjeno i čudovištima i avanturama“. Ali je potvrdio da će medaljon i mačeve definitivno odložiti sa strane.

„Umesto mene, sjajan gospodin Lijam Hemsvort preuzeće plašt Belog vuka. Poput najvećih likova iz knjiga. Predajem baklju sa poštovanjem prema vremenu provedenom igrajući Geralta i s entuzijazmom gledam na Lajamovu interpretaciju ovog najfascinantnijeg čoveka. Dragi gospodine Lijam, ovaj lik ima prekrasnu dubinu, uživajte u ronjenju i posmatranju onoga što pronađete“, rekao je Kavil.

Hemsvort se takođe oglasio na Instagramu i objavio da je i ranije bio obožavalac „Witchera“, ali i Kavila. Poručio je da jedva čeka da igra Geralta iako je svestan da mora da ispuni velika očekivanja.

„Henri Kavil je bio neverovatan Geralt i počašćen sam što mi predaje uzde i dopušta mi da preuzmem mačeve Belog vuka u sledećem poglavlju njegove avanture. Henri, godinama sam tvoj obožavatelj i nadahnulo me ono što si doneo ovom voljenom liku. Možda moram da ispunim velika očekivanja, ali uistinu sam uzbuđen što ću zakoračiti u svet The Witchera.“

Ova velika odluka i promena je naljutila brojne fanove, pa su maltene svi jednoglasno rekli da će bojkotovati seriju dok ne vrate Kavila.