Mnogi se pitaju da li će Lejdi Gaga glumiti u nastavku Džokera. Nastavak Džoker zvanično je u pripremi. A reditelj Tod Filips otkrio je da će naslov nastavka biti “Joker: Folie à Deux”.

Kako piše Holivud Riporter, Gaga je u pregovorima za ulogu Harli Kvin, lika koji su često pojavljivao u pričama vezanim za Betmena kao Džokerov pomoćnik i – potenccijalna ljubavnica. Margo Robi glumila je Harli Kvin u visokobudžetnom filmu “Suicide Squad” iz 2016., kao i u njegovom nastavku “The Suicide Squad” iz 2021. Njena verzija lika takođe je bila centralna figura u filmu o superherojima “Harley Quinn: Birds of Prey” iz 2020.

Nisu otkriveni detalji filma. Ali Hollywood Reporter kaže da će Kvin za “Joker 2” – “postojati u drugačijem DC svemiru od Harli Kvin Margo Robi”. Navodi da će “Joker 2” biti “mjuzikl”, iako ne nudi više detalja o tome.

Kretanje koje Lejdi Gaga u filmsku glumu do sada se pokazalo vrlo uspešnim, pošto je zaradila nominaciju za Oskara za najbolju glumicu za “A Star Is Born”,+. Ali i nominacije za Baftu i Zlatni globus za najbolju glumicu za “House of Gucci”.

Prvi “Joker” objavljen je u oktobru 2019., a postao je 4. film s najvećom zaradom svih vremena. A zaradio je 11 nominacija za Oskara, uključujući i najbolji film. Ali i osvojio Oskara za najboljeg glumca (Hoakin Finiks) i najbolju filmsku muziku (Hildur Guonadotir).