Manu Čao je francusko-španski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom. A povremeno i na drugim jezicima.

Miljenik srpske publike, čuveni muzičar Manu Čao (Manu Chao) održaće koncert u Beogradu pod nazivom Acoustic23. septembra sa početkom u 20.30 časova u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, u okviru serije koncerata Garden Sessions u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 1700 dinara mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima. Ulaz u koncertni prostor biće iz ulice Vojvode Dobrnjca.

Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama kao što su Hot Pants i Los Carayos. Koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove. Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend Mano Negra 1987. godine. Koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi.

Manu Čao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama, na oduševljenje domaće publike. A ovo će mu biti prvi put da će nastupiti u prostoru Botaničke bašte u Beogradu, uz ograničen kapacitet.