Megan je otkrila da razmišlja o tome koja bi je njena kolegica mogla glumiti u budućim filmskim ili televizijskim ekranizacijama kraljevske porodice.

„Sve je to čudno“, rekla je za priču koja je osvanula na naslovnoj strani Verajetija.

„Morate te stvari odvojiti. Svako ko govori o meni ili izabere glumicu da me glumi, to će biti moja karikatura koja je stvorena za posao koji ljudima donosi mnogo novca“.

„Jednom kada to odvojite, puno je lakše reći: OK. To zapravo nema nikakve veze sa mnom. Zaista nema. To je lekcija koju je teško prihvatiti“.

Markl je dobijala male uloge na televiziji i u filmovima početkom 2000-ih, ali je konačno dobila ulogu u američkoj seriji „Suits“ početkom 2011. Krajem 2017. verila se za princa Harija i napustila glumu.

Njeno burno iskustvo u svetu kraljevske porodice, koje je rezultiralo time da su ona i Hari postali nezavisni od porodicec početkom 2020., zrelo je za adaptaciju na velikom platnu. Markl se samo nada da će onaj ko bude prihvatio da je glumi, shvatiti svu dubinu i slojeve njene ličnosti.

„Nadam se da će u pripremama za tu ulogu pronaći mekoću, razigranost i smeh“, rekla je za Varajeti. „Glupost. Samo se nadam da će pronaći prave dimenzije. Takođe, može me pozvati!“

Trenutno Markl i princ Hari imaju bogate ugovore s Netflixom i Spotifyem. Ali, da li bi ikada razmišljala o tome da se ponovno vrati glumi? „Ne. Gotova sam“, rekla je. „Nikad ne reci nikad, ali apsolutno nemam nameru“, završila je.