Legendarna Yu Grupa inspirisala je članove pozorišta na Terazijama da naprave najmnogoljudniju predstavu u istoriji ove slavne pozorišne kuće. Mjuzikl „Crni leptir“ koji nosi naziv po poznatom hitu rok benda, biće izveden u dva termina krajem oktobra (28. i 29.), u dve ravnopravne podele.

Iako bi mnogi pomislili da je to priča o sjajnom bendu, koji na ovim prostorima traje već decenijama. Legendarna Yu Grupa ipak nije centralna tema ove predstave. Spasoje Milovanović napisao je tekst koji nema veze sa istorijom najdugovečnije jugoslovenske grupe . Pred publikom će se naći priča o dvoje mladih. Na jednoj strani je  devojka koja hoće da spasi svet, fokusirana na posao. A na drugoj je mladić, bokser, s kojim će joj se desiti neočekivana ljubavna romansa. Na prvi pogled sasvim različiti svetovi, spojiće se dobrotom, te zajedničkim moralnim načelima.

Inače, ovo nije prvi put da se popularne numere čuju s pozornice našeg jedinog muzičkog teatra. Na Terazijama je publika već mogla da čuje numere kao što su: „Glavo luda“ (Zdravko Čolić) i „S druge strane jastuka“ (Bajaga). Ipak, za razliku od nekih prethodnih projekata, ovog puta su se u teatru odvažili da na pozornicu izvedu većinom nepoznate i neiskusne glumce, pred kojim su ozbiljne karijere. I za reditelja Marka Jovičića biće to „veliki zalogaj“, budući da do sada ništa slično nije radio.

Tokom trosatnog izvođenja čuće se 27 numera popularne grupe, gudači, duvači, saksofoni, udaraljke. U koreografskom smislu biće i džez i bluz elemenata, čak i „bokserskih“ numera. Predstavu će „otvoriti“ naslovna pesma „Crni leptir“, a zavesu spustiti „Čudna šuma“.

Aražman i orkestraciju uradio je Miloš Branisavljević, dirigent je Milan Nedeljković, koreograf je Milan Cerović, kostimograf Tatjana Radišić, a scenograf Kristina Vujović.