Nakit i suveniri koje je legendardni „kralj rokenrola“ Elivis Prisli poklonio svom menadžeru Tomu Parkeru, naće se na aukciji.

Kako se navodi, na aukciji će se naći oko dvesta predmeta. Među kojima su satovi, zlatno prstenje optočeno draguljima, dugmad za manžetne, lančići. Ali i gitara na kojoj je Prisli svirao tokom čuvenog povratičkog nastupa 1968. godine, preneo je Rojters.

Prisila Prisli, supruga legendarnog muzičara, obezbedila je mnoge predmete koji će se naći na zakazanoj aukciji, navodeći da je bila prinuđena na ovaj korak stalnim prisustvom lažnih artefakata njenog supruga na tržištu.

– Želim da znam sa sigurnošću da će ovi autentični predmeti pripasti nekome ko će brinuti o njima. Nekome ko će ih ceniti – rekla je Prisila.

Ona je za Rojters istakla da je ova kolekcija, nakit i suveniri izuzetno zanimljiva i raznovrsna, te da je nastala iz stalnih napora supružnika Prisli da se dosete šta bi bio pravi izbor za poklon.

Zanimljivo je da će se na aukciji naći i neki predmeti koje je dizajnirala Prisila. Među tim predmetima naće se artefakti sa logotipom za „TCB bend“, prateći Prislijev bend.