Mini serija o Jeffreyu Dahmeru, jednom od najpoznatijih američkih serijskih ubica koji je jeo svoje žrtve, debitovala je na Netflixu 21. Septembra i u prvoj nedelji prikupila više od pola milijarde pregleda.

Takođe je postala deveta najpopularnija TV serija na engleskom jeziku svih vremena na ovoj platformi.

 Damer je ubio 17 dečaka i mladića

Kroz deset epizoda, mini serija Monster predstavlja jezivu priču o Damerovim ubistvima 17 mladića i dečaka iz perspektive žrtava. Istovremeno, ukazuje i na krupne greške u policijskoj istrazi i postupanju nadležnih, kroz koje im je nemilosrdni ubica u nekoliko navrata „provukao kroz prste”.

Damerova ubistva su se dogodila između 1978. i 1991. godine, a prvo ubistvo počinio je kada je imao samo 18 godina. Mladiće je namamio u svoj dom obećanjima o zabavi ili novcu za poziranje za golišave fotografije, a zatim ih drogirao i ubio.

Detalji Damerovih zločina su zaista zastrašujući – on bi nedeljama držao leševe u svojoj kući. A zatim ih secirao, zamrzavao i stavljao njihove kosti pod krevet. Izvodio je i groteskne eksperimente na nekim telima.

Evan Peters je igrao ulogu ozloglašenog Dahmera, čija su nekrofilija i kanibalizam dospeli na naslovne strane. Glumac je nedavno izjavio da se u početku plašio da prihvati ovu ulogu zbog Damerove strašne prošlosti. Ali je za svoj nastup dobio odlične kritike.