Pamela Anderson je debitovala na Brodveju. Ako je suditi prema reakcijama publike, koja ju je nagradila stajaćim ovacijama, pedesetčetvorogodišnja glumica “pokidala” je u glavnoj ulozi čuvenog mjuzikla. Tumačeći Roksi Hart. Pamela se u uskom trikou poklonila gledaocima i sa širokim osmehom na licu prihvatala cveće koje joj je stizalo na scenu.

Pamelinu partnerku na sceni, Velmu, igra Lana Gordon. A prema pozorišnom kritičaru Džoniju Oleksinskom, koji piše za New York Post, njihova izvedba Čikaga bila je veoma duhovita. Kritičar je u tekstu istakao da Pamela peva sasvim dobro. A da je njena koreografija u finalu šoua bila odlična, kada je uradila zvezdu.

Šou u Čikagu

Zaigravši u ČikaguPamela je dospela na listu slavnih glumica koje su tumačile čuvenu Roksi Hart. Prva izvedba ovog šoua dogodila se 1970 godine, a kreirao ju je Bob Fosi. Nakon toga oživeo je 1996, kada ga je na scenu postavila En Reinking (koja se zabavljala sa Fosijem u jednom trenutku). Tada je ovaj mjuzikl postao jedan od najdugovečnijih na Brodveju. U tome ga je “prešišao” samo Fantom iz opere.

Roksi su svojevremeno igrale Bruk Šilds, Ešli Simpson, Lisa Rina, Erika Džejn, Kristi Brinkli i Melani Grifit na sceni. A na filmu ju je svojevremeno oživela Rene Zelveger (nominovana za Oskara za ovu ulogu), dok je njenu partnerku Velmu Keli tumačila Ketrin Zita Džouns. (Nagrađena Oskarom za tu ulogu), u filmu koji je režirao Rob Maršal 2002. godine.

Čini se da, što se glume i popularnosti tiče, stvari u poslednje vreme dobro stoje za Pamelu Anderson. Javnost se ponovo zainteresovala za nju kada se pojavila serija Pam & Tommy. U kojoj je opisan zvezdin život devedesetih godina (kada je bila jedna od najpopularnijih glumica na svetu) i njen brak sa bubnjarom benda Motley Crue, Tomijem Lijem, sa kojim ima dvojicu sinova.

Pamela nije bila zadovoljna kako je prikazana u toj seriji, pa je vrlo brzo potpisala ugovor sa Netflixom, koji je snimio dokumentarac o njenom životu. Kako bi otkrila pravu istinu o svemu (njoj, njenom braku sa Tomijem, seks skandalu koji su imali 1995. godine).

Glumica je nedavno izjavila za CNN da se zbog uloge u Čikagu oseća na korak bliže do toga da ponovo povrati svoju moć.