Darko Rundek je pre punih 20 godina objavio legendarni album “Ruke”. Ovu godišnjicu, Rundek je skupa sa Menartom odlučio proslaviti izlaskom remasterizovanog reizdanja na dvostrukom, 180 – gramskom vinilu u boji i na CD-u. Na vinilu se bonus četiri neobjavljene verzije pesama: “Untitled II”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit” i “Kao vjetar”.

Prvi singl s remasterizovanog albuma “Ruke” je pesma “Sjaj što izdaje (remastered)”. Pesma „Sjaj što izdaje“, originalno je pisana za film “Tri muškarca Melite Žganjer”.

Povodom ovog jubileja, Dalibor Barić joj je skrojio i sašio prelepo novo video-ruho. Dalibor je poznati multimedijalni umetnik. Autor kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova, muzičkih spotova, stripova, instalacija, crteža i kolaža čiji se animirani film “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” našao u konkurenciji za prošlogodišnju nagradu Oskar.

– Najpoznatije pesme s albuma “Ruke” su pesme “Ruke” i “Makedo”. Kada smo odlučili da radimo to svečano, jubilarno izdanje albuma i propratiti ga jednim lyric videom za pesmu koja ranije bila toliko izražena, odmah sam se setio pesme “Sjaj što izdaje”. Upravo zbog toga što nikada nismo radili na tome da je gurnemo u prvi plan. A pokazalo se da na YouTubeu ima jako veliki broj pregleda. Tada sam se setio Dalibora Barića koji je radio spotove za Radio Teatar, moje prijateljice Pavlice Bajsić. Te zamolio ga da napravi lyric video za tu pesmu. Posle nedelju dana se tu pojavio video koji je puno, puno više od onog što čovek očekuje od lyric videa. Radi se o jednom vrlo ozbiljnom video uratku za koji verujem da će ljudi uživati da gledaju – rekao je Darko Rundek.

CD i LP će u službenoj prodaji biti od 14. oktobra