„Stranger Things“ serija, nakon što je pre nešto manje od nedjelju dana objavljena na Netfliksu, oborila je rekord gledanosti već u prvom vikendu prikazivanja. Skinula je sa trona drugu sezonu “Bridgertona”.

Prema Netflixovoj listi top 10 serija prošle sedmice, “Stranger Things” je sakupio ogromnih 287 miliona sati gledanja. Dok je “Bridgerton” držao rekord od 193 miliona sati. Uspeh je tim veći ako imamo u vidu da je serija u toj nedelji bila dostupna zapravo samo tri dana. Tačnije, od petka do nedelje. Takođe, serija je sama postigla  veću gledanost nego što je drugih devet naslova imalo ukupno.

Nova sezona “Stranger Things” povukla je i prethodne sezone, pa su se tako na listi najgledanijih, doduše sa puno manje sati, našle i prva, druga i treća sezona.

Podsećamo, četvrta sezona je prva koja je objavljena nakon tri godine pauze. A njeno snimanje je trajalo duže zbog korona virusa. Na Netflixu je od prošlog petka dostupan prvi deo sezone. A drugi deo trebao je da izađe 1. jula ove godine.

Inače, konačno smo dočekali da vidimo i Nikolu Đurička u ovom planetarno popularnom serijalu.

Đuričko u ovoj seriji tumači ruskog švercera Jurija. Američki mediji navode da je Đuričko poznati glumac koji je glumio u nekoliko filmova i TV serija proizvedenih u njegovoj rodnoj Srbiji od osamdesetih godina. To je period pre nego što je debitovao na engleskom jeziku u filmu “World War Z”, 2012. godine. Godinu dana kasnije takođe je imao ulogu u mini seriji “The Last Panthers”.

Njegov lik u seriji ocjenjuju kao “brilijantan”. A ako je suditi prema reakcijama na internetu ali i kritikama uticajnih američkih medija, njegov perfomans u seriji nikog nije ostavio ravnodušnim.