Operski pevač magičnog glasa Andrea Bočeli iznova i iznova publici priređuje muzičku bajku. Dok je on onu ljubavnu priču sa svojom Veronikom počeo na jednoj zabavi 2002. godine. Imao je tada 44, a ona 18 godina.

„Svi su bili tamo i to je zaista bio divan trenutak. Bio je to najbrži početak neke veze jer smo se zbližili iste večeri“. Opisao je Bočeli prvi susret sa Veronikom, kojoj je otpevao posebnu ariju.

Bilo to opravdano ili ne, razlika u godinama između partnera, često se komentariše. Imao je i Bočeli nešto da kaže o tome. „Između mojih roditelja takođe je velika razlika. Uz to sam veoma religiozan, a razlika u godinama je nešto što često srećemo u biblijskim brakovima“. Glasi njegova izjava koja se neretko citira.

Veza pevača i Veronike koja je već tada radila kao njegov menadžer. Privlačila je pažnju i zbog činjenice da se te 2002. godine kada je sreo novu ljubav, razveo od prve supruge Enrike Cenzati (53) kojom se oženio 1992. Upravo zbog toga mnogi smatraju da je razlog tog razvoda bila upravo nova veza u životu slavnog pevača.

Veronika i Bočeli venčali su se 2014. a dve godine ranije dobili su ćerku Virdžiniju, čije su rođenje proslavili zajedničkom izvedbom numere „Qualche Stupido“.

Venčanje poznatog para bilo je u crkvi „Madonne di Montenero“ u Toskani, na drugi rođendan njihove naslednice.