Tekstove popularnih pesama često ne izgovaramo tačno. Niste jedini koji ne odustaju od reči pesama čak i kada niste sigurni da su ispravne. Kad nas muzika „uzme pod svoje“, malo ko razmišlja o tekstu, a nije retkost i da čujemo pogrešno.

Mnogi su se iznenadili kada su otkrili da čitav život pogrešno pevaju tekstove naših kultnih pesama.

Riblja čorba – Gde si u ovom glupom hotelu

Gorim ko papirni zmajevi„. Zvuči vam poznato? Da, slično počinje pesma grupe Riblja Čorba. Međutim, Bora Đorđević je u pesmi „Gde si u ovom glupom hotelu“, želeo da kaže – „ko dim, ko papirni zmajevi„. Dakle, niko ne gori kao papirni zmajevi.

 

Valentino – Oka tvoja dva

Čini se da najveću zabunu izaziva pesma Zija Valentina. Neki pevaju „Oka tvoja dva, Suzana, ne daju da teku. Noć je prokleta, Nevena, odlazim ti ja zauvek…“  Ako malo bolje razmislite, gde je ovde logika? Naime u pesmi se ne pominju ni Suzana ni Nevena. Stih Zijove pesme zapravo glasi ovako – „oka tvoja dva suzama, ne daju da teku. Noć je prokleta, neverna…

 

Babe – Ko me ter’o da te volim

Na listu se mogu dodati i takođe ne tako retke varijacije na pesmu koju peva grupa Babe, a mnogi su umesto „Ko me ter’o da te volim„, pevali „Ko meteor ja te volim„. Interesantno kako niko nema odgovor na pitanje kako to voli meteor.

     Oliver Mandić – Odlazim, a volim te

Godinama tekst ove pesme svi pevamo pogrešno. Naime, deo pesme gde Mandić izgovara „Dođavola sve, dođavola sav bol“, zapravo mnogi smo tumačili kao „Dođavola sve, dođavola samnom“.