Marilyn Monroe bi 1. juna napunila 96 godina da je živa.

Rođena kao Norma Jean, Marilyn je bila poznata američka glumica, pevačica i model. A danas je najveća pop ikona XX veka (njen portet, koji je 1964 naslikao Andy Warho. Nedavno je prodat za 195 miliona dolara što predstavlja najskuplju sliku ikad).

U javnosti je, osim glume, pažnju privlačila svojim izgledom i privatnim životom koji je bio obeležen brojnim aferama. Ali, iako sama često nije bila zadovoljna svojim ulogama, američka (i svetska) publika cenila ju je zbog njenih komičarskih veština i smatrala je jednom od najvećih filmskih zvezda pedesetih i šezdesetih godina XX veka.

Pred kraj karijere okrenula se ozbiljnijim ulogama, a Američki filmski institut smestio ju je na šesto mesto najboljih glumica svih vremena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Historic Pictures000 (@historicpictures_000)

 

U javnosti je, osim glume, pažnju privlačila svojim izgledom i privatnim životom koji je bio obeležen brojnim aferama, ali, iako sama često nije bila zadovoljna svojim ulogama, američka (i svetska) publika cenila ju je zbog njenih komičarskih veština i smatrala je jednom od najvećih filmskih zvezda pedesetih i šezdesetih godina XX veka.

Pred kraj karijere okrenula se ozbiljnijim ulogama, a Američki filmski institut smestio ju je na šesto mesto najboljih glumica svih vremena.

Predstavljamo pet filmova u kojima je Marilyn ostvarila fantastične uloge, a koje možda niste gledali.

  1. Monkey Business
  2. The Misfits
  3. The Asphalt Jungle
  4. Don’t Bother to Knock
  5. The Prince and the Showgirl