Već je poznato da hit serije i filmovi često kroje i nove trendove. Neki od njih, isto tako, mogu osigurati povratak nekih trendova. Jedna od tih serija svakako je i megapopularna Stranger Things.

Radnja smeštena u 80-e godine prošlog veka vratila nas je u vreme šarenih odevnih kombinacija, rolera i pop pesmama koje i danas rado slušamo.

Upravo jedna od pesama iz tog vremena sada doživljava, slobodno možemo reći, novu slavu.

Pesma koja je poprimila novu dimenziju

Reč je o pesmi poznate britanske pevačice Kate Bush ‘Running Up That Hill’ koja je u novoj sezoni serije Stranger things korišćena u više navrata.

Pesma je nastala 1985. godine. Iako je sama pesma i tada bila popularna, sada je poprimila jednu sasvim novu dimenziju. Predstavljena je mnogo široj i mlađoj publici preko najpopularnijeg streaming servisa, Netflixa. Upravo zato je sada pronašla svoj put do daleko šire publike nego pre skoro 40 godina. Sada je ponovo na brojnim top lestvicama, a u jednom je trenutku bila i prva na iTunesu.

O novom uzletu koji doživljava ova pop pesma oglasila se i sama pevačica, koja se inače ne pojavljuje rado u javnosti. U saopštenju je naglasila kako je i sama veliki fan serije te da se njena pesma odlično uklopila u scene u kojima se pojavljuje. Zahvalila se svima koji su podržali pesmu te je istakla kako je za nju ovo veoma uzbudljivo razdoblje.