Blues – rock princ je James Leg, velika pevačka legenda.
James potiče iz Port Arthura u Texasu. Njegov otac je bio propovednik. A kao mlad sa svojom porodicom se preselio u Chattanoogau, u Tennesseeju, gde je i ovladao klavirom, svirajuči tokom očevih službi. Več sa 15 godina zainteresovao se za bendove poput Rolling Stones. Kao i Black Sabbath i AC/DC. Poželeo je da sazna više o mračnijim zadovoljstvima muzike koju je trebalo da izbegava. A ubrzo je i sam postao deo bluesa i hard rocka.
Sarađivao je sa bendovima The Immortal Lee County Killers, Cut In The Hill Gang, Black Diamond Heavies i Left Lane Cruiser. Od 2011. godine izdao je tri albuma za Alive Records. Debitantski „Solitary Pleasure“, nakon koga su usledili epohalni „Below The Belt“ 2015. godine i „Blood On The Keys“ godinu dana kasnije. Koji su propraćeni ekstenzivnim turnejama po Evropi u Americi, između ostalog i po Srbiji.
Jamesov način sviranja je poput putovanja brzim vozom, sa gotovo neuhvatljivim pauzama, suštinski intenzivan, od početka do kraja. Zato su ga i zvali Blues – rock princ. Zvuk je pun, jedar i zreo. A udari moćni i žestoki, koji se rasprskavaju kao kapljice adrenalina. Kroz Jamesa „iskri vatra“ i „đavolji zov“ koji privodi k sebi u ritmovima poput čuvenih „Sinnerman“ (Nina Simone cover), „Hugging The Line“, „All But Gone“, „Fever In My Blood“ (Black Diamond Heavies)…