Glumac Dejvid Džejson, poznatiji je kao Derek Del Boj Troter. Bio je glavni lik BBC-jeve humoristične serije „Only Fools nad Horses“, u slobodnom prevodu Mućke. Glumac Dejvid Džejson, u svojoj novoj knjizi „The Twelve Dels Of Christmas“ prisetio se nekih zanimljivih detalja iz serije.

Ugledni „The Sun“ je objavio delove Džejsonovih izjava iz knjige o pokojnom glumcu i Dejvidovom kolegi Džonu Čalisu i specijalnoj epizodi iz 1989. godine naziva „The Jolly Boys’ Outin“. Inače, kao što je poznato Čalis je tumačio Bojsija, prodavca polovnih automobila. On je u seriji neretko bio u sukobu sa Del Bojom.

Čalis je, inače umro prošle godine nakon duge borbe s rakom u 79. godini. Džejsonova izjava u knjizi kaže: „To je sekvenca u kojoj svira Everybody’s Talkin’ od Harija Nilsona dok vidimo glumce u autobusu.

„Toliko dirljivo da moram da zatvorim oči“

„Danas je tako dirljivo kad vidim kako Džon Čalis dolazi da mi skine šešir da praktično moram da zatvorim oči. To je svet koji je nestao“, dodao je Dejvid Džejson. Ponovi je kako ta scena pokazuje kako je bilo raditi sa ostatkom glumaca. Džejson je Džona Čalisa opisao kao „džentlmena u pravom smislu te reči“, dodajući da je „divan glumac koji će nedostajati mnogima“.