Elton Džon kaže da Džekson nije mogao da bude u društvu sa odraslima i ispričao incident sa njegove zabave, kada su pop kralja pronašli u društvu 11-godišneg dečaka, piše Indipendent.

Kako je ispričao, Majkl Džekson se pojavio na večeri u društvu svog psihijatra. Ali je vrlo brzo nestao, da bi ga pronašli u društvu sina kućne pomoćnice.

Elton Džon je, zapravo, na večeru na kojoj je njegova majka trebalo da upozna njegovog partnera, pozvao Džeksonovog psihijatra. A desilo se da dođe i „kralj popa“. On se priseća da su se njih dvojica upoznali kada je Džeksonu bilo 14 godina.

– Poznavao sam Majkla od njegove 13. ili 14. godine. Napisao je Džon u memoarima, prisećajući se da su se upoznali na jednom od njegovih nastupa u Filadelfiji.

– Elizabet Tejlor se pojavila sa njim, on je bio jedan od najslađih dečaka kojeg ste mogli da vidite. Ali, u jednom trenutku adolescencije počeo je da se povlači od spoljašnjeg sveta, od stvarnosti, kao što je to uradio Elvis Prisli – naveo je on.

Videli su se pred kraj Džeksonovog života

Pevač je rekao da kad god je video Majka Džeksona tokom poslednjih godina njegovog života je pomislio da je jadan momak totalno izgubio um.

– Bio je istinski mentalno bolestan, vrlo uznemirujuća osoba. Bilo je neverovatno tužno, ali bio je neko kome niste mogli da pomognete: samo je nestao, u neki svoj svet, okružen ljudima koji su mu govorili samo ono što je želeo da čuje – dodao je on.

Džekson je „izgledao grozno“. Kaže Elton Džon, i ne bi jeo ništa što bi mu servirali na toj večeri, čak ni ono što bi mu njegov lični šef postavio na sto.

– Posle nekog vremena, ustao je od stola i nestao bez reči. Konačno smo ga pronašli dva sata kasnije, u vikendici u kojoj je živela moja kućna pomoćnica. Sedela je i gledala kako Majkl Džekson tiho igra video-igre sa njenim 11-godišnjim sinom. Šta god da je razlog, izgleda da uopšte nije mogao da se nosi sa društvom odraslih – zaključio je Elton Džon.