Tri godine nakon završetka jedne od najpopularnijih televizijskih serija u istoriji stigla nam je „Kuća zmaja“spin-off zasnovan na romanu Džordža R. R. Martina „Vatra i krv“ koji donosi priču koja prethodi događajima prikazanim u „Igri prestola“.

Radnja se dešava 170 godina pre rođenja Deneris Targerijan i otkriva kako je postepeno počeo sunovrat dinastije Targerijan. A već prva epizoda pokazala nam je da nam predstoji mnogo uzbudljivih momenata.

Među glavnim likovima su kralj Viseris, princ Dejmon i princeza Renira. Koja bi mogla da nasledi Deneris na mestu jednog od omiljenih televizijskih likova.

Mlada princeza, čiji je otac od trenutka njenog rođenja žudeo za sinom i naslednikom, neočekivano biva proglašena naslednicom prestola. Što pokreće niz burnih političkih događaja i, kako je najavljeno, građanski rat na Vesterosu.U ulozi princeze Renire gledaćemo dve glumice – stariju princezu igraće Ema D’Arsi. Dok je mlada glumica koju smo videli u prvoj epizodi australijska zvezda u usponu Mili Alkok.

Alkokova je rođena u Sidneju u aprilu 2000. godine. A na televiziji je debitovala 2014, u romantičnoj komediji Wonderland, da bi potom igrala u serijama A Place to Call Home, Fighting Season, Upright… Poslednja pomenuta serija bila je važna prekretnica u njenom životu. Budući da je Mili zbog nje rešila da prekine svoje školovanje.

– Škola nikad nije bila za mene. Nikad nisam bila neko ko je napredovao u školskom okruženju – istakla je Mili za The Sydney Morning Herald.

– Postoji stigmatizacija ljudi koji odustanu od srednje škole. Ali nisam mogla da odbijem Upright zbog parčeta papira. To mi je delovalo smešno i razbesnelo me je.