“Ponoćni klub”, nova Netfliksova serija oborila je svetski rekord po broju zastrašujućih scena već u prvoj epizodi. Inače, serija ima više takvih scena nego ijedna druga horor serija snimljena do sada.

Ovo je jako dobra reklama za novu priču Majka Flanagana, čiji prethodni projekti za Netfliks uključuju „The Haunting of Hill House“, njegov nastavak „The Haunting of Bly Manor“ i „Midnight Mass 2021“

Da ironija bude veća, Flanagan baš i nije obožavalac takvih scena. U prošlosti je vrlo glasno zagovarao stav da ne voli scene koje prepadaju gledaoce. Flanagan je takođe režirao filmove „Hush“. Kao i adaptaciju nastavka kultnog filma „Isijavanje“ urađenog po scenariju Stivena Kinga pod nazivom „Doctor Sleep“.

„Ponoćni klub“, koji su zajedno kreirali Flanagan i Li Fong je inače adaptacija istoimenog romana Kristofera Pajka.
Prati grupu teško bolesnih tinejdžera u bolnici Brajtklif, koji se sastaju svake noći u ponoć da pričaju jedni drugima zastrašujuće priče.

„Sada imam svoje ime u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda za štrecanje publike. To znači da sledeći put kada dobijem scenario, mogu da kažem: Znate, kao trenutni svetski rekorder za scene prepadanja, ne mislim da nam jedna treba i ovde“. Rekao je Flangan.