Igor Pervić bio je talentovan, harizmatičan i lep kao lutka. Bio je beogradski šmeker, dečko sa manirima, koje je naučio od roditelja velikana – Muharema Pervića i Lidije Pilipensko. Devojke su ludele za njim, ali… Upao je u kandže droge iz koji nije uspeo da se izvuče, a prvi heroin mu je dala jedna lepotica.

Pokojni glumac nikad se nije libio da govori o problemima koje je imao sa narkoticima, a pored svega ipak je želeo mladima da objasni da to nikako nije dobro, kao i da on ne sme da im bude primer.

Srcolomac

Tokom svoje karijere Pervić je važio za velikog zavodnika, a mnoge žene žudele su za njim.

Pored Jasmine Holbus, velika ljubav mu je bila i koleginica Jovana Petrović, unuka legendarnog Miodraga Petrovića Čkalje. Njih dvoje su se jednom prilikom iz grada preselili u selo tvrdeći da je tamo život mnogo mirniji i lepši, ali ipak su se na kraju razišli.

– Povukao sam se iz javnosti. Volim da radim u miru, bavim se svojim poslom u tišini, i to mi prija. Imam, ipak, i neke godine koje podrazumevaju spokojstvo. U mom privatnom životu nema ničeg novog, opet sam na Dorćolu. I živim onu običnu, jednostavnu svakodnevicu – govorio je Igor Pervić samo nekoliko meseci u svom poslednjem intervjuu.

Igor Pervić, jedan od naših najdarovitijih i najlepših glumaca, iza koga je ostalo više od 30 filmskih i TV uloga, preminuo je aprila 2019. godine ujutru u roditeljskom stanu, posle duge i teške bolesti.

Pervić je rođen 29. oktobra 1967, a ljubav prema umetnosti nasledio je od svojih roditelja, majke Lidije Pilipenko, čuvene primabalerine, i oca Muharema Pervića, jednog od naših najvećih pozorišnih i književnih kritičara.

Naša javnost pamtiće Igora Pervića kao glumca koji je svoj uzbudljiv i ne baš srećan život uvek živeo kao da snima poslednji kadar.