Wesley Snipes, osim što je popularni glumac, ujedno je i jedno on najsvestranijih lica Hollywooda. Uz to što je uspešan i poznat glumac, Snipes je i producent. A samim tim i vlasnik produkcijske kompanije Amen-Ra Films. Osim toga, Wesleyja Snipesa prepoznajemo i kao majstora borilačkih veština. Nije poznat smo po tome što je popularni glumac. A trenirao je razne borilačke sportove kao što su karate, kung fu i jiu jitsu.

Zanimljivost je kako je Wesley Snipes završio i zatvoru 2011. godine zbog pronevere poreza.

Kako prenose američki mediji, 50-godišnji glumac poslat je na izdržavanje zatvorske kazne 2010. u Pensilvaniji.

Zvezda vampirske trilogije „Blejd“, biće u kućnom pritvoru naredna četiri meseca do punog isteka trogodišnje kazne zatvora, na koju je osuđen u aprilu 2008. zbog milionskog duga poreskoj službi.

Ovoga puta dolazi u ulozi Deana Cagea, bivšeg pripadnika specijalnih jedinica američke vojske. Kada ga otmu agenti tajne službe, koji su ga zamijenili za drugog veterana specijalnih jedinica. on se nađe u sukobu s vladom kojoj je nekad služio. Agenti tajne službe Cagea natope specijalnim halucinogenom za kontrolu uma. Koji im omogućava da u njegovu glavu usade slike koje god žele. Cage sad mora otkriti što je stvarno. A što posljedica halucinogena, dok pokušava dokazati svoj pravi identitet.

Američki glumac Vesli Snajps pušten je iz zatvora nakon odsluženja većeg dela kazne zbog utaje poreza.