Dokumentarac „Izgubljeni vikend: Ljubavna priča“, nedavno je premijerno prikazan na Tribeka filmskom festivalu u Njujorku. Donosi priču o navodnoj aferi Džona Lenona i njegove 10 godina mlađe asistentkinje, koja je u filmu bila ideja njegove supruge Joko Ono.

Film „Izgubljeni vikend: Ljubavna priča“ govori o vezi koju je legendarni Džon Lenon imao sedamdesetih godina sa ženom po imenu Mej Pang, piše „TMZ“.

Dokumentarac je ispričan upravo iz ugla Mej Pang koja tvrdi sledeće. A to je da je Džona i njegovu suprugu Joko upoznala kao 19- godišnjakinja, kada je počela da radi u muzičkoj kompaniji „Bitlsi“ u Njujorku.

Joko Ono

Po priči Mej se toliko dopala Džonu i Joko da su je zamolili da im postane lični asistent. Prihvatila je tu ponudu i radila za njih nekoliko godina sve dok jednog jutra 1973. supruga muzičara nije počela da insistira da Mej izađe sa Džonom.

U filmu se tvrdi da je Joko rekla Mej da se ne slaže sa svojim mužem i da se plaši da će on početi da se viđa sa drugim ljudima. Onda je odlučila da asistentkinji predloži da se slobodno umeša u njihov brak.

Mej je imala 22, a Džon 32 godine kada je počela afera. Kako je ona ispričala, Džon je pre početka veze rekao Joko da Mej smatra sek*ualno privlačnom ženom. Otkrila je pritom i da ona nije imala bilo kakva osećanja prema njemu kada je počeo da joj se udvara.

Vanbračna afera Džona Lenona trajala 18 meseci, a počela je tako što je on poljubio Mej u liftu. Ljubavnici su putovali širom Amerike. Odlazili i u Los Anđeles gde je Lenon ponovo počeo da pravi muziku sa Polom Makartnijem.

Joko Ono (89) i Džon Lenon bili su u braku od 1969. do njegove smrti 1980. Legendarni muzičar ubijen je u Dakoti u Njujorku, imao je tada 40 godina.