Sa Karlom je putovala širom sveta, postala heroina reklamnih kampanja, zaradila značajne honorare, a dizajner je jednostavno obožavao i o njoj je mogao pričati satima. Sada su obožavaoci dizajnera objavili knjigu fotografija u kojoj su sve slike posvećene Šupet, a uradio ih je sam Karl Lagerfeld.

Knjiga će biti objavljena krajem ovog meseca, ali za sada možemo videti samo nekoliko slika šarmantne burmanske mačke. Ova publikacija je u stvari Karlov intimni dnevnik i ljubavno pismo svom krznenom pratiocu. To pokazuje koliko zabavna svakodnevica vlasnika kućnih ljubimaca može biti.

„Nikada nisam mislio da bih se mogao zaljubiti u takvu životinju“, jednom je rekao Karl Lagerfeld. „Morate je videti. Odmah ćete se zaljubiti u nju jer je ona neverovatna. Ona je poput elegantne dame sa svojim ličnim slugom. Mnogo je stvari koje stalno morate raditi: ispirati oči pet puta dnevno, češljati je, tako da ona ima svoj tim.“

O mački Šupet su se stvarno brinuli posebno angažovani ljudi, a gotovo 300.000 ljudi zapratrilo je njen @choupettesdiary na Instagramu. Mnogi tvrde da joj je Karl ostavio veliko nasleđe, a honorari za rad u Japanu i Nemačkoj verovatno su prilično veliki. Uprkos tome, Šupet nije odlika ekstravagancije. Govori o dubokom osećaju zahvalnosti umetnika svom četvoronožnom prijatelju. Usput, mačka je došla do Karla sasvim slučajno:

„Moj prijatelj je dao jednom od mojih drugova i rekao:“ Odlazim, možete li je čuvati nekoliko nedelja? „, rekao je Lagerfeld. – „Kada se vratio, rekao sam: Izvini, Šupet je moja. Neću ti vratiti Šupet. I postala je svetski poznata zvezda. Ona me čini boljim, daje mi energiju. Kad je ona u blizini, osećam se kao napunjen telefon.“