Klint Istvud, koji je poslednjeg dana maja proslavio 92. rođendan, uvek se držao svoje forme tela, a još kao 19-godišnjak je dizao tegove, prenosi „Eat This“. I decenijama kasnije, nastavio je da se drži svoje rutine vežbanja, fokusirajući se i na ishranu. Iako su mu navike pomagale da održi zdravlje do 90-ih, one su prilično restriktivne i neće odgovarati svima. Evo o čemu se radi.

Njegov fokus je na njegovoj telesnoj masnoći

Istvud je dao intervju za Muscle & Fitness 1991. godine, koji se još uvek može naći na internetu. Između ostalog, Istvudov doktor u to vreme se osvrnuo na njegove navike u ishrani i rutinu vežbanja. „Istvudova telesna mast je manja od 10 odsto“, rekao je dr Hari Demopulos.

Klint Istvud šećer i alkohol

Prema Health Fitness Revolutionu, Istvud izbegava dodavanje šećera kad god može, nešto što mu je najverovatnije pomoglo da održi tako dobro zdravlje. „Klonite se ugljenih hidrata, posebno bogatih deserta. Držite vagu u svom kupatilu. Odmarajte se kako treba. Pokušajte da budete optimisti. Jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite pića puna šećera. Izbegavajte previše alkohola“, kaže Istvud.

Klint Istvud zapravo ne jede iz zadovoljstva

Svakako ne preporučujemo da ovo usvojite. U intervjuu za časopis Men’s Health, sin Klinta Istvuda, Skot, prokomentarisao je ishranu svog oca.