Maraja Keri je očarala publiku prvim nastupom, a svojim savršenim vokalnim sposobnostima dokazala da je zvezda rođena. Debi album pod naslovom “Mariah Carey” ubrzo se našao na Bilbordovoj listi najslušanijih. Iz godine u godinu, loknasti devojčurak postajao je sve popularniji. Kažu, vokal od kog pucaju čaše, prenosi Wannabe magazin.

Ono što se smatra njenim glavnim adutom jesu balade, kojima je godinama unazad osvajala svetsku muzičku scenu. Njena tajna formula je, kako i sama kaže, to što ne misli da balada mora biti spora, uz zvuke orkestra i prateće vokale. Balada može biti i bržeg tempa, baš kao što je pesma “Vision of Love”.

Pesme koje su donele najveći uspeh – Maraja Keri

Nakon uspešnog debitanskog ostvarenja, Maraja Keri bila je sigurna da će nastaviti da radi ono što je započela, a to je da svoj talenat nesebično deli sa publikom i pretvara ga u najlepše stihove. Usledio je drugi studijski album pod naslovom “Emotions” i pesma istoimenog naslova, koja je tada, uz hitove “Can’t Let Go” i “Make It Happen”, pokupila najviše simpatija publike.

Trećim albumom dostigla je svoj vrhunac. “Music Box” uvršten je među najbolje prodavane albume svih vremena. Kao jedna od najuspešnijih numera istakla se prelepa balada “Without You”. Ono što mnogi ne znaju jeste da ovaj veliki hit zapravo nije pevačicino originalno delo. Pesma je napisana za britanski rok bend Badifinger, nakon čega ju je prepevalo preko 180 muzičara, a Hari Nilson (Harry Nilsson) i Maraja Keri uvrstili su je među svoje singlove. Ipak, ova pesma se danas pretežno vezuje za Maraju i može se reći da je, zajedno sa prazničnim hitom “All I Want For Christmas Is You”, obeležila njenu dosadašnju karijeru.

Hero – najlepša balada

Još jedna neverovatna balada krasila je taj čuveni treći studijski album. Numera “Hero”, koja je zahvaljujući snažnom tekstu, mnogima pomogla u najtežim životnim trenucima. Fanovi iz svih krajeva sveta često su tražili sve moguće načine da se zahvale pevačici, jer su, slušajući ovu pesmu, pronalazili snagu i volju da se suoče sa svojim najvećim strahovima.

Godine 1998. pojavila se jedna malo drugačija balada, ukrašena zvucima latino gitare. Reč je o velikom hitu “My All”, koji se ubrzo našao na prvom mestu Bilbordove top-liste i tako postao pevačicin 13. number one hit.

Među velikim brojem fenomenalnih balada, u njenoj diskografiji nalaze se i pesme malo bržeg ritma. Jedna od njih je numera “Obsessed”, koja se našla na albumu “Memoirs of an Imperfect Angel”. Inspirisana filmom “Zlobne devojke” (Mean Girls). Pevačica je upotrebila jedan od citata – “Why you so obsessed with me?” (Zašto si toliko opsednut mnome?).

Od samog početka, talentovana Maraja ulagala je i u video-spotove gde je svoje pesme “oživljavala”. Neki od najlepših snimljeni su za pesme “Through The Rain” i “Angels Cry” – duet sa r’n’b pevačem Ni-Joom (Ne-Yo), u kojima su snažne emocije predstavljene kroz kišne scene, jer – dobro je poznato koliko kiša može uticati na osećanja.

Godine i godine uspeha danas su joj omogućile da postane jedno od najznačajnijih imena u svetu pop muzike. Ipak, najvećom radošću smatra svoje fanove i sigurna je da bez njih danas ne bi bila ovde gde jeste. Koliko joj znače, dokazala je prošle godine kada je samo zbog njih snimila drugu verziju najnovijeg singla “Triumphant (Get ‘Em)”. Naime, veliki broj njenih obožavalaca je izrazio nezadovoljstvo, jer se – pored svih gostiju sa singla, ona najmanje čuje, pa je pevačica rešila da tu grešku ispravi i obraduje ih.