Nažalost, među nama više nisu ni reditelj filma Miomir Miki Stamenković, glumci Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić. Kao i Dušica Žegarac, Petar Kralj, Voja Mirić, Miloš Žutić, Predrag Milinković.

Večerašnju projekciju svojim prisustvom uveličaće legendarni glumci naše kinematografije Svetlana Bojković i Ivan Klemenc. Dok Merima Isaković, koja je u ovom filmu ostvarila izuzetnu ulogu danas živi na Novom Zelendu i radi kao klinički psiholog.

Njena karijera jedne od najtalentovanijih mladih glumica tada u Jugoslaviji prekinuta je upravo nakon snimanja filma. „Neka druga žena“ kada je doživela tešku saobraćajnu nesreću i ostala nepokretna.

Dok se ovaj film snimao reditelj Miomir Miki Stamenković najavio ga je kao nešto drugačije u našoj kinematografiji.

– Ovo neće biti spektakl, već krimić francuskog tipa rekao na početku snimanja filma, podseća Jugopapir.

On je dodao i da je mu je u procesu rada bila neophodna pomoć SUP-a i da su neki njihovi pripadnici dobili i glumačke zadatke.

Film govori o misterioznoj smrti ginekologa, a glavna osumnjičena je mlada narkomanka Jelena Savić Lela koju tumači Merima Isaković. Miomir Miki Stamenković, tada je posebno istakao njenu studioznost u pripremanju za ovu rolu dok je sama Merima I za svoju ulogu kazala:

– Teško je odigrati devojku narkomanku, a ništa ne znati o tome. Zato sam puno razgovarala o mladima koji se leče od opijuma. Sa njima sam razradila ceo scenario, od gesta halucinacije, od pokreta, do osećanja koje u nama budi upotreba droge – navodi Jugopapir .

Neka druga žena

Film „Neka druga žena“ počinje ubistvom poznatog ginekologa, koje se dogodilo pod čudnim okolnostima. Inspektori su našli vrata doktorovog stana otvorena.

U radnoj sobi i injekciju, a tepih je upio tečnost iz razbijenih ampula morfijuma. Revolver iz koga je doktor ubijen nije nađen. Sve je stavljeno u pokret.

Najsavremenija tehnika, ljudsko iskustvo, pretpostavke… Mozaik se polako sklapa… Ubistvo se poklapa sa dolaskom doktorove žene iz inostranstva. Otkrivena je i druga žena u doktorovom životu, studentkinja, narkomanka…

Film „Neka druga žena“ snimljen je u Beogradu za Centar film, a njegova večerašnja projekcija u obnovljenom ruhu, u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova biće održana u Jugoslovenskoj kinoteci, u Uzun Mirkovoj 1.