Na 47. Festivalu monodrame i pantomime, zlatnu kolajnu „Maja Dimitrijević“ za najbolju monodramu dobio je Nenad Jezdić za predstavu „Knjiga o Milutinu-deo prvi“ u produkciji našeg pozorišta.

Za komad koji je rađen po istoimenoj knjizi Danka Popovića, adaptaciju teksta i režiju radio je Egon Savin, a žiri festivala je jednoglasnom odlukom dodelio priznanje Jezdiću, koji tumači lik Milutina Ostojića.

– Nenad Jezdić je vladao odličnom glumačkom tehnikom, igrajući živo, precizno, nadahnuto, uzbudljivo i istinito… Birajući pažljivo scenske znakove, te izražajna sredstva u dobroj, otvorenoj i dinamičnoj komunikaciji sa publikom kao ravnopravnim partnerom. Ostvario je maksimalan rezultat – naveli su u obrazloženju članovi žirija Dragan Petrović Pele, Slobodan Beštić i Irena Šarović.

Knjiga o Milutinu“ imala je svoju premijeru 11. novembra 2021. Godine na Sceni Bata Stojković. Do danas je izvedena više od 50 puta, na matičnoj sceni kao i na gostovanjima u regionu. A Zlatna kolajna na Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime je prva nagrada za ovaj komad.