Rok muzičari, kao i drugi slavni ljudi iz raznih sfera, u mladosti su se okušali i u drugim stvarima. Svako od nas, pa tako i poznate javne ličnosti su od nečega morali početi. Tako u biografijama poznatih i slavnih možemo pronaći podatak, da su pre postizanja slave, radili razne poslove. Tu možemo pronaći razne poslove i zanimanja kojim su se bavili. A neki od njih su bili i stolari, limari, zidari, mesari, portiri itd. U nastavku teksta pročitajte koji su to bili prvi poslovi koje su obavljali rok muzičari pre sticanja popularnosti.

Poslovi rok zvezda pre sticanja popularnosti

 

Mik Džeger – portir u psihijatrijskoj klinici

Dok je studirao ekonomiju u Londonu, Mik Džeger je uporedo radio i kao portir u psihijatrijskoj bolnici u Beksliju. Kako je to bilo blizu Vilmingtona, odnosno mesta gde je živeo i odrastao Mik Džeger je radio u ovoj bolnici pola radnog vremena i zarađivao oko 4 funte nedeljno.

Dejvid Bouvi – dostavljač u mesari

Dejvid je još kao klinac bio veliki zaljubljenik u muziku. Njegova ljubav prema istoj je bila ogromna, a naročito ljubav prema muzici Litl Ričarda. Ričardovi tonovi koje je proizvodio na saksofonu, naterali su mladog Dejvida da što pre počne raditi neki posao, kako bi sakupio pare. Želeo je Dejvid da sebi priušti saksofon, kao i neke druge instrumente. Skupljao je novac na razne načine, a jedan od njih je bio i rad u mesari.

Fredi Merkjuri – prodavac na pijaci

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka, Fredi Merkjuri i Rodžer Tejlor, članovi slavnog Queena imali su po tezgu na nekadašnjoj pijaci Kensington u Londonu. Merkjuri je prodavao odeću, ali i mnoge svoje slike i crteže, što je čak nastavio da radi neko vreme i nakon izlaska debi albuma grupe Queen 1973. godine.

Erik Klepton – asistent zidara

Kada je izbačen iz umetničke škole 1961. godine, Eriku Kleptonu je rečeno da mora da radi sa svojim dedom ako želi i dalje da živi u njegovoj kući. O tom periodu kaže da je bio težak, ali da ga se rado seća, jer ga je to naučilo da u životu treba uvek da učini najbolje što može i da nikad ne odustaje pre nego što završi nešto što je započeo. Ovaj period je Erika ojačao i napravio od njega čoveka.

Džon Bon Džovi – domar

Kada je imao samo 17 godina, Džon Fransis Bondžovi Mlađi obavljao je posao domara u studiju svog rođaka. Svoje prve muzičke snimke napravio je baš tamo, u pauzi između čišćenja podova, a u pitanju su tonovi sa različitim tematikama. Jedna od njih je tematika Ratova zvezda. Džon je nasnimio i mnoge druge pesme u tom studiju. A kasnije su ti njegovi rani radovi prikazani u javnosti.