Filmovi koje smo gledali mnogo puta tokom života, ostaju nam urezani u memoriji. Ali da li smo uspeli da primetimo greške koje su i poznatim rediteljima uspele da se potkradu u postprodukciji, iako su filmovi izvanredni.

Izdvojili smo pet grešaka koje sadrže sledeći filmovi, a koje su vam verovatno promakle tokom gledanja omiljenih pokretnih slika.

Filmovi sa snimljenim greškama

 

Povratak u budućnost (1985)

Klasik iz osamdesetih je sigurno jedan od filmova na koje neretko naiđemo na TV-u. Zadovoljno odložimo daljinski upravljač kako bismo ga odgledali još jednom. U čuvenoj sceni pred kraj filma glavni junak Marti Mekflaj uzme gitaru u ruke i krene da svira hit Čaka Berija „Džoni bi gud“ na proslavi mature svojih roditelja u 1955. Međutim, crveni instrumet na kojem Marti stručno prelazi preko žica u 1955. još uvek nije bio napravljen. U pitanju je model električne gitare Gibson ES-345 sklopljene prvi put u 1958. godine.

Zgodna žena (1990)

U jednoj od omiljenih romantičnih komedija u kojoj su snage i poljupce ukrstili Ričard Gir i Džulija Roberts, slavnom režiseru Geriju Maršalu potkrala se greška u sceni kada Vivijen i Evvard doručkuju zajedno. Na samom početku ove scene  Džulijina junačinja Vivijen pažljivo gricka kroasan. Da bi se pecivo do kraja pretvorilo u slasnu američku palačinku.

Gladijator (2000)

Epskom filmu sa početka novog milenijuma i dobitniku čak pet nagrada Američke filmske akademije, uspešno se priklio nekoliko grešaka. Među njima izdvaja se scena kada Rasel Krou u ulozi Maksimusa pada na zemlju i umire. Najpre mu glava leži na zemlji, da bi se ubrzo videlo da mu je smeštena na „izbočini“.

Gospodin i gospođa Smit (2005)

Film koji je spojio Breda Pita i Andželinu Džoli, a razdvojio Breda od Dženifer Aniston prikazuje kako menjanje automobila tokom snimanja iste scene nije redak slučaj. Kada Gospodin i gospođa Smit izbegavaju lovce na njihove glave pažljivi gledalac bi mogao primetiti da prednja sedišta u kolima nisu ista sve vreme.

Pravna plavuša (2001) 

Omiljena i šašava El Vuds iz filma „Pravna plavuša“ bori se da pobedi stereotipe. Ona želi da pokaže da i plavuše mogu da budu pametne i postanu profesionalci. Sredinom filma dok Ris Viterspun pokušava da reši svoj prvi slučaj kao student prava. On čeka u redu u sudnici ispred česme da popije vodu vidi se kako devojka ispred nje ne pije dragocenu tečnost. Već je samo nagnuta i „pije vazduh“.