Sofija Loren rođena je na današnji dan u Rimu davne 1934. godine. Svetsku slavu stekla je 60-ih godina, a proslavila se nakon što je dobila Oskara. Za ulogu u drami drami „La Ciociara“ i tako postala prva Oskarovka van engleskog govornog područja.

Nakon tog velikog uspeha Sofijina karijera dosegla je svoj vrhunac 1964. Kada je za ulogu u filmu „The Fall of the Roman Empire“ dobila million dolara honorara, što je za to vreme bila neviđeno velika svota novca.

Nakon nizanja uspešnih uloga i nominacija za Oskare Sofija Loren je postala i prva zvezda koja je lansirala sopstvenu liniju parfema, što je danas vrlo čest potez velikih zvezda, ali i onih ličnosti na javnoj sceni koje nisu toliko popularne. Parfem koji je nosio njeno ime „Sophia“ postao je internacionalni hit pa su se bočice mirisa prodavale rekordnom brzinom. Vodeći se tim uspehom, glumica je uskoro lansirala i liniju naočara za sunce

Iako je uvek bila posvećena porodici, Loren je itekako je slamala muška srca. Poznat je primer njene nesuđene romanse s Piterom Selersom. Naime, Piter je ostavio svoju ženu zbog zaluđenosti Sofijom, a ona ga je na kraju ipak – odbila.

Pažnju javnosti u to vreme privukla je i njena veza sa kolegom glumcem Kerijem GrantomSa njim je glumila u filmu „Houseboat“, a njegova tadašnja žena je napisala scenario.

Grant je namerno organizovao da uloga pripadne upravo Sofiji. Iako su dve godine uživali u strastvenoj romansi, Keri i Sofija rastali su se ogorčeni vezom, a ostali su u trajno lošim odnosima. Navodno je Grant želeo da se pomiri sa svojom ljubavnicom, ali Sofija mu je poslala jasnu poruku udavši se za Karla Pontija.