Marlon Brando će ostati upamćen po ulozi Don Vita Korleonea. A izgradnji njegovog lika i sveukupnoj upečatljivosti je doprinelo i jedno pomagalo.

Naime, Marlon Brando je tokom celog snimanja nosio specifičnu protezu. A kako bi se na istu navikao, navodi se da mu je bila neophodna pomoć zubara, pa čak i protetičara.

Marlon Brando će ostati upamćen kao veliki holivudski zavodnik i miljenik žena, a proslavio se već sa 24 godine. Film „Tramvaj zvan čežnja“ i Brandova gluma u njemu opisani su kao revolucija u američkoj kinematografiji. A koliko je bio posvećen glumi govori i čuvena anegdota koja se odigrala još dok je pohađao časove glume.

Naime, kada je Brando bio na času, rečeno je njemu i ostalim đacima da glume kokoške na koje pada nuklearna bomba. Svi su počeli da kokodaču i trče u panici, dok je Marlon mirno seo i pravio se da polaže jaje.
Kada su ga upitali zašto je to uradio, Marlon je rekao „Ja sam kokoška, šta ja znam šta je nuklearna bomba?“

Uloga Vita Corleonea u „Kumu“ iz 1972. ponovo je označila uspeh u njegovoj karijeri i donela jednu potpuno novu energiju. A za tu je ulogu osvojio i svog drugog Oskara.

Ceo život su ga pratile intrige, a žene su ga i dalje obožavale. Istina i on je obožavao žene. Tako je i jedna od urbanih legendi i glasina koje nikada nisu potvrđene u potpunosti i to da je dugo godina bio u ljubavi sa Marilyn Monroe. Njoj se jedne godine pojavio u hotelskoj sobi i navodno nije iz nje izišao čak tri puna dana.