Tom Kruz, važi za jednog od „najnezanimljivijih“ glumaca u Holivudu, jer ne voli da sarađuje sa medijima, a njegov život za mnoge je prava misterija.

Nakon razvoda od Kejti Holms 2012. godine, nikada nijednu partnerku nije predstavio javno, a o svojim razvodima nikada nije pričao. Ne vezuju ga nikakvi skandali, a ono što najviše zanima sve je razlog zbog kog svoju ćerku Suri nije video godinama.

Poznato je da je bio član sajentologa, a njihov brak bio je pod strogom kontrolom lidera. Poznata voditeljka i glumica Lea Remini, koja je i sama bila član sajentologa, objasnila kako to izgleda unutar sajantologa i ko je zapravo za njih bio Tom Kruz:

– Većina sajentologa jesu žrtve, to znam jer sam bila deo tog uverenja. Ali gde je Tom, to je neka sasvim drukčija priča. On je vrlo svestan svih zloupotreba koje se događaju u Sajentologiji. On je deo toga. Sajentolozima je rečeno da Kruz samostalno spašava svet, pa se unutar crkve smatra božanstvom. On je odmah do Dejvida Miskavidža – spasilac slobodnog sveta. Tom Kruz nije u istoj kategoriji kao ostali članovi crkve i čak ga zovu „gospodin Kruz“ – objasnila jei jednom prilikom voditeljka.