Tom Kruz Mepoter IV, kako glasi njegovo puno ime, rođen je u gradu Sirakuza u državi Njujork, a glumačku karijeru započeo je sporednim ulogama početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Jednu rođendansku zabavu organizovaće u Velikoj Britaniji u klubu Soho Farmhaus, a zatim će privatnim avionom odleteti u SAD kako bi proslavio sa svojim prijateljima. Lista zvanica će biti ekskluzivna, a navodno će biti pozvani Dejvid Bekam (47) i princ Vilijam (39).

– U vrlo dobrim odnosima je s princem, tako da je moguće da će i on doći – izjavio je izvor blizak glumcu.

Tom Kruz je odrastao u katoličkoj prodici i nije oduvek hteo da bude glumac već je ciljao na karijeru sveštenika. U glumačke vode ušao je slučajno i kako bi prekratio vreme. Naime, u srednjoj školi je morao da prestane da se bavi rvanjem zbog povrede, pa se priključio školskoj dramskoj sekciji.

Film „Večna ljubav“

Kad je imao 19 godina, našao se u malim ulogama u filmu „Večna ljubav“. Tada je shvatio da mu gluma odlično ide i nastavio je tim putem.

Brzo je postao popularan i uspešan glumac nakon što je dobio glavnu ulogu u filmu „Riskantan posao“ 1983. godine. Nastavio je glumiti u hit filmovima osamdesetih. Pa je tako glumio u filmovima „Boja novca“, „Top Gun“, „Kišni čovek“ i „Rođen 4. jula“. Za poslednji film čak je bio nominovan za Oskara.