Porfirio Rubirosa, bivši dominikanski diplomata, međunarodni sportista i plejboj, poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Njegov moćni sportski automobil Ferari, krećući se velikom brzinom, preskočio je ivičnjak i udario u drvo na Aveniji de la Rrejn u 8 sati, saopštila je policija. Bio je sam u autu. 56-godišnji gospodin Rubirosa preminuo je u kolima hitne pomoći na putu do bolnice. Drveni volan koji se koristio iskuljuičivo u takmičenjima zdrobio mu je grudi. Umro je na mestu između svoja dva svoja omiljena mesta za rekreaciju, trkališta Longchamps i Polo kluba Bagatelle, prenosili su mediji 5. jula 1965. godine.

Porfirio Rubirosa je igrao polo, upravljao bombarderima B-25, trkao se u Ferarijima u Le Manu i lovio potopljeno blago na Karibima.

ŽIVOT NAJPOZNATIJEG PLEJBOJA

Rubijeva galantnost je bila neverovatna. Kada je bio u blizini, nezapaljena cigareta nikada nije dodirnula usne žene. „Da je razgovarao sa 80-godišnjakom ili četvorogodišnjakom, najlepša žena na svetu bi mogla da uđe, a on je ne bi pogledao“, kaže Mildred Rikart, prijateljica iz Dominikanske Republike čiji je muž Džejmi bio u službi sa Rubijem. „Učinio je da svaka žena oseti da je ona najvažnija stvar na svetu. Ima mnogo muškaraca koji su odlični u krevetu, ali ne možete da izađete na večeru sa njima.“ Ipak, Rubijev moćni šarm imao je isto toliko veze sa prvim kao i sa drugim.

Legenda kaže da je Rubi mogao da balansira sto sa svojim penisom, ali svi intervjuisani rekli su da je to bila samo priča ispričana tek nakon njegove smrti. Jedan prijatelj kaže: „Bilo bi nezamislivo da je tako nešto ikada uradio. Bio je džentlmen. Tako je izgledao život plejboja Nikada ne bi ni pričao o svom penisu.”

Rubijev uspon (i pad) bio je neumoljivo povezan sa usponom generala Truhiljoa, njegovog prvog tasta, koji je okarakterisan kao karipski cezar. Truhiljo ne samo da je Rubirozi dodelio niz diplomatskih funkcija, već ga je i više puta finansijski vadio kada je Rubi bio između naslednica.

KO JE BIO RUBI?

Godine 1953. i 1954. Rubi je dostigao svoj vrhunac kao seksualni avanturista. On je imenovan kao korespondent kada je Robert Svini mlađi, šampion u golfu i član društva, tužio svoju suprugu Džoan za razvod. Rubi je vodio još jednu aferu, sa Marijanom Rejnolds, bivšom glumicom koja je bila nesrećno udata za kralja duvana R. J. Rejnoldsa mlađeg. Gde god je Rejnoldsova jahta pristajala, Rubiroza se pojavljivao. Patrik Rejnolds, veruje da Rubi nikada nije toliko značio njegovoj majci, i pitao ju je pre nego što je umrla zašto je imala aferu sa njim. „Stajala sam na palubi jednog od najvećih brodova na svetu, nosila prelepu dizajnersku haljinu i neki od najboljih svetskih nakita“, rekla je Marijana Rejnolds svom sinu na samrtnoj postelji. „Ali ja sam bila zatvorenik na toj jahti. I kada me je Rubi zvao, pitao me da idem sa njim na večeru i u kazino, bogami, išla sam.”

Ipak, život nije bio sasvim tragičan. I dalje je išao na krstarenja, polo močeve, trke. Tri nedelje nakon jednog krstarenja, Rubijev tim je osvojio Kup de Frans polo turnir, pobedivši tim Brazila. Nakon proslave na kojoj je dosta popio odlučio je da krene kući. Rubi skoro nikada nije izveo Ferari kada je znao da će piti, ali Rodin i neki od njenih prijatelja su već uzeli drugi automobil, ostavljajući Rubija da odveze Ferari u Pariz.

Smrtonosna nesrecća dogodila se u osam. Da li je to bilo samoubistvo? Njegovi prijatelji misle da je to jednostavno bila sudbina.

Međutim, Rubijevo nasleđe živi u Parizu, gde do danas, kada gosti traže od konobara ogroman mlin za biber, traže „Rubirozu“.

Tako je izgledao život plejboja.